Main page Forum Вільне спілкування УКРАЇНСЬКА Національна ідея

Forum

• Free talk

Журнал «Профіль» розпочав серію матеріалів «Герой нашего времени» про переможців програми «Простір змін»

Authorization

Registration      Forget your password?
Users

УКРАЇНСЬКА Національна ідея

Message № 1218

Днiпропетровська обл.
Валерій Бутенко  02.02.2009, 15:44
На моє переконання - мова не може бути тим решетом, за допомогою якого можна патріотів України відсіяти від її зрадників. Що є мова? Для мене не більше ніж спосіб мислення, не більше ніж матриця, на якій і по конфігурації якої розміщені категорії пізнання нами цього світу. От я вільно володію і російською і українською, але думаю на східноукраїнському суржику, бо батьки родом з Межівського р-ну Дніпропетровської області - де всі так говорять. За вимовою це, звичайно, українська, але містить у собі багато слів та зворотів не властивих літературній українській. І як на мене - зручнішого говору не існує! Наприклад, в цьому суржику поєднані така перевага (на мою суб'єктивну думку) української мови як складний майбутній час: йтиму, бігтиму і т.п. чого нема в російській мові (лише: буду идти, буду бежать); і така перевага російської мови (знову ж таки - моє власне переконання) як активні дієприкметники (по рус.- действительные причастия): Страна Восходящего Солнца - Япония (на укр.- Країна Сонця Що Сходить-Японія), пришедший к власти политик (укр.- політик, що/який прийшов до влади). Не буду сперечатися, можливо вказані мною моменти - справа звички та зручності, і для когось вони ні недоліками ні перевагами не є. Але я говорю лише за себе. Для мене вказане поєднання - непевершений інструмент складання найрізноманітніших подумкових (рос.- мысленных) конструкцій, за посередництва яких будь-якій надскладній думці чи найзаплутанішому міркуванню можна надати чітко впорядковану словесну форму. Всим УРА-патріотам України скажу - якщо ми когось, проти його добровільного намагання, будемо змушувати говорити українською - то цю людину ми патріотом України не зробимо! Скоріше за все - матимемо зворотню реакцію! А от якщо людина завдяки якимось іншим факторам полюбить Україну, поважатиме її як Країну і як Державу, з власного життєвого досвіду витворить всередині себе до неї патріотичні почуття - я певен, що і у її дім, і у її сім'ю, і у її свідомість українська мова обов'язково прийде! Так що давайте не ламати дрова (кожен розуміє як хоче )!
Message № 1220

Андрій Гончар  02.02.2009, 16:54
    Від " УРА - патріота", який вміє читати між рядочками.

Я радий що в нас виходить жваве обговорення.

Відкрию таємницю. Я мав честь перебувати раніше в партії ВО Свобода.

Особисто спілкувався з Олегом Тягнибоком. Досі Їх підтримую.

Під час постійних поїздок за кордон, я з подивом помітив, що в душі

європейці націоналісти, патріоти. Там - 99%, а в нас 1%! То яку ж ви

Україну тоді хочете?

Переконати мене в іншому важко, бо світогляд мій сформований,

загартований і перевірений часом , а також досвідом цивілізованих

країн.

А мова... не головне. Головне в душі бути патріотом України.
Message № 1223

Днiпропетровська обл.
Валерій Бутенко  02.02.2009, 19:17
Шановний пане Андрію! Так а в чому я Вас переконую? Я виклав своє бачення проблеми і нікому його не нав'язую. Думаєте інакше - будь-ласка! Прошу, не сприймайте мною написаний термін "УРА-патріоти" як образу в свій бік - вживаючи цей термін я найменше хотів зачепити чиїсь почуття. А щодо європейців, -хе-хе-, європейці здатні платити за газ стільки скільки нам і не снилося - і це є матеріальна база їхнього націоналізму. Ми ж за кожний прояв свого націоналізму від "старшого брата" будемо отримувати таку ціну на газ, що крім націоналізму у нас більше нічого не залишиться. Я не хочу сказати - що через газ треба перед кимось прогинатися, це рабська психологія, я просто хочу сказати, що націоналізм - це не лише "шаровари на вітрі, шабля, кінь і крики: Бий москалів". Для мене націоналізм - це перед усім щоденна кропітка самовіддана праця з побудови енергоефективної економіки (як раз як у європейців), а вже після її побудови - можна зайнятися усім іншим, не боячись ніякого газу чи обмеження експорту.
Message № 1228

Вiнницька обл.
Денис Тарасов  02.02.2009, 20:23
Добрий день! Всі так гарно розповідають про національну ідею, про її становлення... Всі пам'ятають останні президентські вибори, тобі була , на мою думку,  можливість дати колосальний поштовх до формування громадської свідомості і національної української ідеї. Тепер же, після всього того, що продемонстрували керівники держави, нічого не вийде ще багато років. Навіть у цей кризовий час немає єднання народу, немає єднання політиків з народом. Ідея - це те, що рухає розвиток, ідея це те, що дає сили у скрутну мить, ідея це те, що надихає. Національну ідею можливо шукати в минулому, її можливо знайти у "майбутньому", але її не можливо просто придумати. Вона має стати єдиним бажанням, єдиним поривом народу. І якщо політики і далі будуть поводити так як вони себе поводять, то в скорому майбутньому вони отримають національну ідею. І назва в неї буде національно визвольний рух від "загарбників-депутатів, міністрів, президента".
Message № 1249

Одеська обл.
Елена Ивченко  03.02.2009, 16:16
Геннадий Петрович
Простите, Елена, но 30 тыс. лет тому назад в Европе жили не славяне, а кроманьонцы.
Прощаю ) только кроманьонцы-это народ,нация, а славяне-это религия,как католики ,например.....и из славянской религии были "одолжены" многие символы и идеи,используемые  практически всеми религиями сегодня...
Message № 1262

Андрій Гончар  03.02.2009, 23:42
   До болі соромно! Думаю За те, що Наша держава позбулась частини

своєї

території, керівники держави повинні подати у відставку!

Це вже не жарти і зовсім не смішно. На Заході так би зробили. Втой же

день!

Нема слів.!
Message № 1270

Андрій Гончар  04.02.2009, 01:22
   А я не розбитий. Я просто злий! І дуже незадоволений!

Чекаю, хто понесе відповідальність!

Повторюся. В нас що, нема кому за Україну постояти?!
Message № 1275

Днiпропетровська обл.
Валерій Бутенко  04.02.2009, 01:56
Якби справа стояла за танками та автоматами - я думаю в Україні знайшлося б багато людей і здатних і сповнених бажання стояти насмерть за свою Батьківщину! Ось Ви та Я - вже сила! Але ж справу перевели в ту площину, де потрібні сила, мудрість, розум та консолідація еліт. Гадаю на Ваше питання я вже відповів...
Message № 1277

Андрій Гончар  04.02.2009, 02:11
    Так. так!

А враження таке, що всі 45 мільйонів сплять, окрім двох войовничих і

небайдужиж.
Message № 1279

Андрій Гончар  04.02.2009, 02:17
  Думаю, завтра трохи Тягнибок за Зміїний скаже, і Яценюк теж!

Маючи в парламенті їх фракції, думаю Україна вперед не пішла б, а

побігла?
Добавлять новые темы и сообщения могут только зарегистрированные пользователи
Preview
X Close