Main page Forum Вільне спілкування Про критерії вибору вождів

Forum

• Free talk

Журнал «Профіль» розпочав серію матеріалів «Герой нашего времени» про переможців програми «Простір змін»

Authorization

Registration      Forget your password?
Users

Про критерії вибору вождів

Message № 1621

Віктор Петрушин
Віктор Петрушин  19.02.2009, 04:31
Андрій Гончар
То чим же тобі Тягнибок не догодив? Тим, що відстоює цінності, які ти й зрозуміти не можеш?
А якщо можу зрозуміти, але не погоджуюсь ЯК Тягнибок відстоює?
Саме тому мені більш цікавий Яценюк як політик.
Тягнибок, якщо ви знаєте, лікар-хірург за освітою.
Це є досить символічно.
Але в Україні зараз потрібні "терапевти", а не "хірурги".
Message № 1627

Рiвненська обл.
Дмитро Клець  19.02.2009, 08:08
Вікторе, суто емоційно, за формою, людям часто подобаються протилежності. Ось ти, судячи з фото, хлопець кремезний. То тобі і більще подобаються люди стрункіші (це без жодних брудних секснатяків). Але я вкотре хоч вас, молодих, прошу: спробуйте оцінювати політиків за тим, наскільки і в чому вони вже покращили життя населення. Де цьому відповідні докази?
А Тягнибок ще, здається, і заочний юрист. Як Лєнін...
Message № 1644

Олександр Кривий
Олександр Кривий  19.02.2009, 19:23
Песимізм не додає жодного балу автору. Із багато з чим можна погодитись, але не погоджуюсь з одним...Звичайно політики грішні , але чи люди і паства ,як ви кажете безгрішні????
Message № 1645

Олександр Кривий
Олександр Кривий  19.02.2009, 19:32
Дмитро якщо ви забули Господь Бог на небесах...Так що нам можуть допомогти тільки такі ж самі грішні ,як і ми, а можливо нам допомога і не потрібна..Нам потрібна  наша держава і ми в ній....Все дуже банально і просто..Ваші мірки завищені ,а тому вони нереальні...
Message № 1648

Наталия Юрченко
Наталия Юрченко  19.02.2009, 23:45
Итак, какой же критерий выбора вождей?
Во-первых, что такое вождь?
И кто его выбирает? И каким же критериям этот (или эти) кто-то следую в своем выборе?
Вождь - это руководитель общественного движения, партии; идейный руководитель (см. словарь Ушакова).
Т.е. ключевое слово - руководитель. Кто эе такой руководитель - это тот, кто заставляет дела идти правильно, т.е. в единственно правильном направлении с достижением максимальной эффективности на выходе. Вот отсюда и критерии. На самомо деле о них можно писать бесконечно много. Но это главное - эти несколько строк выше. Посмотрите на руководителей страны сейчас! Кто же из них заставляет дела идти правильно?! Возьмите бизнесмена, у него свой бизнес (ктстаи, процетирую рос. олигарха Лебедева "Бизнес - это здоровый кризис!"). По тому, как он его ведет можно судить о его эффективности. Скажете, что критерий эффективности - количество денег... Что же, в мире, в Украине, в России было очень много денег, неужели вы думаете, что во всем мире было мало денег?! А если взять Швейцарию или Швецию с их ВВП на душу населения?! Да полно было денег! Чего же не было?! Не было того, кто бы заставлял дела идти правильно! Но вокруг полным-полно личностей, которые создают неразбериху и путаницу вокруг любого мало-мальского дела или проблемы.

Отвлекусь немного, помните детский рассказ.... загорелось море, все совершали НЕПРАВИЛЬНЫЕ действия, но с большим энтузиазмом, и потом бы винили всех и вся в катастрофе... а прилетела бабочка и крыльями махнула... - это было правильное действие. Может быть пример не очень-то убедительный и найдется много опровергателей...

Вождь должен вести за собой поддерживающую его группу. Вот эта-то и группа и выбирает его и поддерживает его идеи. Но если взглянуть на суть проблемы, неужели, в едином порыве, все как один готовы сразу поддрежать ХОРОШУЮ идею, а если идея не очень хорошая, то дело и вовсе обстоит туго... И вождь выбирает группу, ту которая поддержит его идеи (исходя из самой идеи), и лидеры групп выбирают своего вождя... а народ, - это масса, которая ведома вождями и лидерами... в период кризиса - ведомая новыми образованиями, или недовольными старыми образованиями, или другими лидерами...

Так вернемся к вопросу: критерии выбора вождей?
Я думаю, что критерии выбора создаются исключительно СМИ, а логический выбор зачастую затуманен черным пиаром и технологиями... представьте же себе массу учителей, врачей, неужели они будут часами анализировать - кто прав на самомо деле, а кто владеет более мощными черными технологиями?! я так не думаю. вот и маемо, те що маемо...
Message № 1649

Віктор Петрушин
Віктор Петрушин  20.02.2009, 03:52
Дмитро Клець
Але я вкотре хоч вас, молодих, прошу: спробуйте оцінювати політиків за тим, наскільки і в чому вони вже покращили життя населення. Де цьому відповідні докази?
Можна я вам поверну ваше запитання? Хочу взнати, що ви вкладаєте в фразу "покращили життя населення"? Наприклад, коли політики вирішують ввести новий податок - одной частині населення це покращення, інший - погіршення фінансового стану. Як ви будете цей податок оцінювати?
Message № 1657

Рiвненська обл.
Дмитро Клець  20.02.2009, 21:38
Віктре, відповідаю.
У світі вже давно напрацьовані як теоретично, так і практично, кількісні показники якості життя населення. Ще їх називають життєвими стандартами тощо. Тож за цими показниками навіть вибудовують певні світові рейтинги більшості країн.
Та що я вам таке загальновідоме буду пояснювати - ви ж знаєте англійську і вільно володієте компютером. То могли б навіть перед нашими політиками самі ставити вимоги по досягненню ними конкретних наших показників. Наприклад, з арік змінити середню тривалість життя так-то. І т.п.
А вони хай про сто над цим працюють. А хто хоче боротися - тих на олімпіади.
Добавлять новые темы и сообщения могут только зарегистрированные пользователи
Preview
X Close