Main page Forum Вільне спілкування Нужна ли НАШЕМУ правительству, наша бесплатная помощь? ...

Forum

• Free talk

Журнал «Профіль» розпочав серію матеріалів «Герой нашего времени» про переможців програми «Простір змін»

Authorization

Registration      Forget your password?
Users

Нужна ли НАШЕМУ правительству, наша бесплатная помощь?

Message № 1297

Євген Мельничук г.Севастополь
Євген Мельничук  04.02.2009, 11:18
Считаю что в нынешнее время (время политического и экономического кризиса), НАШЕ(неважно какое) правительство нуждается в нашей(инициативной) бесплатной помощи. Почему бесплатной?- потому что народ от тех подачек богаче не станет, а вот порядка или объединения в это тяжелое время можно добиться только если все начать снизу. На верху они уже не договорятся(я потерял надежду что они увидят в друг друге хоть какую-то искорку взаимопомощи, а не взаимного обвинения). Даже слова А. Яценюка гласят об этом: "Україну привели на роздоріжжя, через внутрішню слабкість та розбрат вона не здатна відповідати на сучасні виклики. Ні в політикумі, ні в громадянському суспільстві, ні у мене особисто немає остаточних відповідей на ці виклики. Тому я ділюся з вами своїми роздумами і запрошую вас до розмови та дій" Надо действовать!
Message № 1304

Олег Оператор  04.02.2009, 14:56
Євген Мельничук
Считаю что в нынешнее время (время политического и экономического кризиса), НАШЕ(неважно какое) правительство нуждается в нашей(инициативной) бесплатной помощи

ключевая ошибка - "в бесплатной"   не нуждается
а вот "платную" помощь они принимают охотно
Message № 1311

Стaнiслав Haстенко
Стaнiслав Haстенко  04.02.2009, 19:03
Євген, будь яка країна в сучасних умовах (інформаційний глобальний світ) не зможе конкурувати без громадянської підтримки знизу. В тому числі інформаційної допомоги і захисту на форумах, в родинних розмовах, в долученні до політичних акцій, тощо. Захищати не лише потрібно і навіть корисно, тому, що хочемо ми чи ні ми асоційовані з цією країною не просто професійно але і етнічно. Тому, кожне криве слово на адресу України це слово проти вас і вашої родини.

Але Ви, наскільки я зрозумів, робите акцент на існуючу дисгармонію в українському суспільству викликану становленням демократичного режиму. В Україні раніше практично ніколи не було багатьох гілок влади і багатопартійності, тому "розбрат" по первах цілком очікуваний. В Україні драматизують цей логічний процес. Для політиків цього перехідного періоду "розбрат" став просто ще однією фішкою для появи на ТБ. Вони говорять про "розбрат" самі не розуміючи що воно таке. Адже між собою у них, насправді, все Ок і навіть штовхаючись в парламенті вони посміхаються один одному.

Тому, чим ми можемо допомогти державі, це найперше не драматизувати існуючий момент і робити свою справу. Вимагати від політиків іншого лексикону і не підтримувати їх депресивність. Шукати сучасних рішень, шукати нових еліт і таким чином будувати знизу громадянське суспільство.
Message № 1312

Стaнiслав Haстенко
Стaнiслав Haстенко  04.02.2009, 19:25
... Чесно кажучи, перечитавши цитовану вище фразу АЯ я не зроумів її. Що за роздоріжжя? Офіційно Україна одновекторна країна (євро вибір в уміх осоновних законах). Те, що політичні партіх грають на різних верствах населення і заграють на різних сентиментах це нормально. Ненормально лише ЯК вони це роблять. Але тут вже як виховали і... як піпл хаває, тобто ми з вами.

Чим би ми могли допомогти це:
1) підняти наверх нову еліту. Обговорювати між собою і в Інтернет не старі імена, а нові. Ви побачили цікаву людину в Інтернет? Прорекламуйте її на роботі, вдома, на своєму блозі. Слідкуйте за нею і розкручуйте при нагоді
2) Не сприймати ті інформаційні тренди, які не ведуть до прогресу. Тобто. коли політик бубнить по ТБ, що "всі політики продажні". Потрібно як мінімум не підтиммувати цей маразматичий вислів, а при нагоді сказати: "Годі, давайте вже про те як особисто ВИ будете вирішувати проблеми. Бажано максимально детально". Те саме про обговорення на форумах. Я б не заходив на теми, від яких немає користі моєму баченню українського прогресу.
3) Боротися з існуючою інформацйною депресією. Загальні безадресні звинувачення, узагальнені висновки - від цього немає ніякої користі. Якщо ви критикуєте всіх політиків відразу або всю державу, говорите, що "всі хворі" то це нікому не потрібно, бо крім пригніченого настрою це нікуди не веде. Наш щоденний вибір, щоденний вибір мільйону маленьких людей робить цю країну і ніщо інше.
Message № 1320

Євген Мельничук г.Севастополь
Євген Мельничук  05.02.2009, 13:50
Станислав спасибо за ответы. По многим позициям наши мысли совпадают.
Стaнiслав Haстенко
Вимагати від політиків іншого лексикону і не підтримувати їх депресивність. Шукати сучасних рішень, шукати нових еліт і таким чином будувати знизу громадянське суспільство.
А к этой мысли я хочу добавить касаясь темы, которую открыл на рассмотрение общественности, что надо думать не о том как набить карманы с той или иной политической командой, организацией выдвигая их лозунги, а как помочь Украине справится с проблемами
Стaнiслав Haстенко
Бажано максимально детально
от имени этой  политической командой, организацией. Возможно даже сообща с другими силами решать тот или иной вопрос.
И это должно идти от души каждого, а не по воле политика, который возможно к этому моменту пришел в тупик и стал обращаться, как говорят за
Олег Оператор
"платную" помощь
Message № 1361

Владимир Орос Донецька обл.
Владимир Орос  06.02.2009, 16:55
Евгений, правильная тема! Вот когда у нас закончатся такие люди,которым важнее набить карман и жить в дерьме или уехать за границу, то и произойдут изменения.

А пока мне кажется, даже Яценюку мы не нужны! Так лишь бы голоса были,а  вот слушать наши идеи никто не будет
Message № 1362

Днiпропетровська обл.
Валерій Бутенко  06.02.2009, 17:13
Хлопці! Нашому уряду (керівництву загалом) ні...уя не потрібно! Подивіться, як наша бездарна влада тупо про...рала шельф - їй же за гризнею ніколи навіть було з ясною головою розглянути проблему по суті! Таке враження, що нами керують люди, які втратили взагалі будь-яку адекватність! Мільйони тон нафти і мільярди кубів газу втекли у нас з-під носа, а у наших керманичів одна проблема - як зігнати Тимошенко з посади прем'єр-міністра! Кубляться, гризуться між собою, вони, мені здається, навіть не зрозуміли, що сталося! Країну вже почали по шматкам розтягувати - а вони з'ясовують стосунки! Що ТАКИМ людям взагалі може бути потрібно! Та клали вони на нас!
Message № 1364

Андрій Гончар  06.02.2009, 18:27
   Була інформація, що президент шельфом розрахувався з румунами за

їх прихильне ставлення до України в НАТО. Для мене дуже важливо жити

в захищеній країні І крім НАТО я іншого виходу не бачу. Війна з Грузією

яскраво демонструє наше слабке місце - між Євросоюзом і Росією, двома

супердержавами. Для мене є різниця між похлопуванням по спині в стилі

"ми з вами" з черговими обіцянками і коли до справи - розведенням

руками. Керівництво ЄС одночасно не догодить і Росії і Україні, завжди

вибір паде на сильнішого.

З іншої сторони розраховуватись щоразу частиною території з кожною

державою за прихильне ставлення - так можна все і пороздавати.

Може, себе треба достойно поставити на переговорах.

Або наобіцяти аналогічно.

...а не вмієш домовлятись - пиши заяву.
Message № 1365

Стaнiслав Haстенко
Стaнiслав Haстенко  06.02.2009, 18:39
Давайте не будемоо про шельф в цій тему, тим більше, що влада вчинила цивілізовано і не втратила нічого, що ми мали.  "Україна втратила те, чого не мала" почитайте інтерв'ю на УНІАН і не будемо це обговорювати в топіку про допомогу нашому уряду.
Message № 1366

Днiпропетровська обл.
Валерій Бутенко  06.02.2009, 19:09
Пане Андрію, це ви вірно зауважили, що одночасно ЄС Україні і Росії не догодить, що він завжди віддасть перевагу сильнішому. І здогадайтесь кому...? Знаєте, "єдина Європа" - це міф! Країни старої Європи (Німеччина, Франція, Італія, Бельгія, Нідерланди) утворюючи ЄС - прагнули вийти з тіні Вашингтону, а країни нової Європи (Польща, Угорщина, Чехія, прибалтійські країни та ін.) вступаючи до ЄС - рятувалися від руки Кремля. Оскільки Вашингтон та Кремль на світовій геополітичній арені антагоністи, то і ЄС у всих конфліктах де прямо чи опосередковано перетинаються інтересі цих двох титанів - приречений бути поділеним на вказані мною частини. Простежте поведінку цих двох груп країн ЄС під час війни на Кавказі, чи газового конфлікту між нами та Росією, і ви побачите наскільки різні погляди панують у здавалося б єдиній організації!
Я переконаний, що німці чи голланці не проміняють тепло у своїх борделях на територіальну цілісність України - сучасні європейці, мені здається, вже давно вичерпали свою пасіонарність і сплять у своєму гедоністичному сні, і не бажають з ньго прокидатися. Чи ви знаєте, що на загальноєвропейській конференції з питань енергетичної безпеки у Будапешті 27 лютого, ЄС відмовився від прямого фінансування побудови газопроводу Набукко, а чи візьмуться за нього приватні компанії в умовах кризи, та ще й ті, у яких Газпром має частку власності - питання риторичне. Ось так по своєму Європа вчиться на результатах її ж газового шантажу!
А щодо НАТО. Американські військові неодноразово заявляли, що допомогти наприклад прибалтійським країнам у разі агресії щодо них з боку Росії, фізично не зможуть, якщо "в позу" стане Німеччина. Наскільки теплі відносини Німеччини та Росії видно по сепаратним газовим домовленостям між Німеччиною та Газпромом, та по тому, що німецькі канцлери (як то Шредер) залюбки наймаються до Газпрому працювати після виходу на політичну пенсію.
Та й питання тут не тільки в цьому, а занадто глибше! Справа в тому, що військовий паритет між Росією та НАТО тримається НЕ НА ЗВИЧАЙНИХ ОЗБРОЄННЯХ, А НА ЯДЕРНИХ, тому звичайної конвенційної війни між ними не може бути за визначенням, лише ядерна! Тому не тіште себе ілюзіями про те, що НАТО чи Європа із-за України будуть конфліктувати з Росією, в таких конфліктах ми завжди будемо наодинці. Та і здається посол США в Україні Вільям Тейлор, наприкінці минулого року після підписання між Україною та США угоди про партнерство сказав, що в разі інтервенції проти України ця угода нічого не значить (перегляньте архіви УНІАНу)! Здогадайтесь, що він мав на увазі?!
Тому єдиний рецепт виживання для нас у цьому світі - робити себе сильними! А теперішня влада, на моє глибоке переконання, цього не лише не здатна зробити, вона не здатна навіть ясною головою задуматися над питаннями такого характеру. А коли ж гризтися? І мені здається, що навпаки, наші можновладці у своїй гризні можуть дійти до того, що зовнішніх ворогів будуть кликати на допомогу собі у боротьбі проти своїх політичних опонентів. І я цьому не здивуюся...
Добавлять новые темы и сообщения могут только зарегистрированные пользователи
Preview
X Close