|
||
Moderator:
![]() Євген Матвієнко |
Українська ідея: альтернативи та перспективи
|
|||
Рiвненська обл. |
|
||
|
|||
1. >> Що таке національна ідея і де це доказово описане і перевірене практикою? На початку тексту пояснюється, що автор має на увазі, вживаючи словосполучення “національна ідея”, і робиться посилка на мовну практику, яка відповідає вживанню цього словосполучення у цьому смислі. Доводяться й перевіряються практикою теорії, а не поняття. 2. Щодо виховання молоді... >> чи правильно робити це в основному через літературу, її підбір, та й ще через спонсорство, а не через державні програми? і 3. “на державному рівні в сучасних умовах нам не національна ідея потрібна , а чіткий план розвитку держави.” Складається враження, що на цьому форумі багато хто вважає, що знайшов рецепт від усіх негараздів: треба розробити і втілити державну програму, “ чіткий план розвитку держави” – і все буде добре. Мене особисто такий рецепт не переконує. Різних програм у нас за часи незалежності складалося багато, їх якість не мені оцінювати, хотілося б почути КОНКРЕТНІ ПРОПОЗИЦІЇ, які давали б змогу хоч щось покращити. *********** Щодо сенсу статті і питання про потребу національної ідеї. Я вважаю, що немає сенсу ставити питання про потребу національної ідеї – в тому смислі, в якому це поняття вживається в тексті. Національна ідея, а точніше, різні її варіанти, вже наявні у суспільстві - і не можуть не бути наявними. Питання в тому, якому з альтернативних варіантів віддати перевагу. Це питання розглядається й конкретизується в більшій частині статті. Наприкінці статті висловлюються деякі міркування щодо покращення духовної ситуації. Це, звичайно, не панацея типу “треба розробити програму, реалізація якої забезпечила б усім добре життя”. Це КОНКРЕТНІ ПРОПОЗИЦІЇ. |
|||
|
|||
обговорення, тим правильніший висновок. Це відносно національної ідеї, як нам змінити країну і т.д. Окрім свого варіанту, за пів місяця я ще читав кілька. Оце є конструктивна пропозиція. ![]() Теоритично, за умови активного обговорення, за рік до виборів можна виробити якусь стратегію. Це наша Україна і все тут в наших руках!
|
|||
Добавлять новые темы и сообщения могут только зарегистрированные пользователи
|
|
|