Main page Forum Вільне спілкування Українська ідея: альтернативи та перспективи

Forum

• Free talk

Журнал «Профіль» розпочав серію матеріалів «Герой нашего времени» про переможців програми «Простір змін»

Authorization

Registration      Forget your password?
Users

Українська ідея: альтернативи та перспективи

Message № 1603

Рiвненська обл.
Дмитро Клець  18.02.2009, 09:47
Хлопці, у суспільстві детермінація стохастична, а не механістична. А тому намагання створити якусь єдину і конкретну програму для всіх у примусовому варіанті - це вже навіть не безграмотно, а взагалі - дика маячня. Тож не будьте самодурами. Бо якраз із таких і виростають головні ініціатори найкривавіших укрміжусобиць. Не вірите, то хоч прогляньте укрісторію.
Message № 1651

Дмитро Сепетий  20.02.2009, 13:18
Кілька зауважень в контексті поставлених питань

1.
>> Що таке національна ідея і де це доказово описане і перевірене практикою?

На початку тексту пояснюється, що автор має на увазі, вживаючи словосполучення “національна ідея”, і робиться посилка на мовну практику, яка відповідає вживанню цього словосполучення у цьому смислі.

Доводяться й перевіряються практикою теорії, а не поняття.

2. Щодо виховання молоді...
>> чи правильно робити це в основному через літературу, її підбір, та й ще через спонсорство, а не через державні програми?
і
3. “на державному рівні в сучасних умовах нам не національна ідея потрібна , а чіткий план розвитку держави.”

Складається враження, що на цьому форумі багато хто вважає, що знайшов рецепт від усіх негараздів: треба розробити і втілити державну програму, “ чіткий план розвитку держави” – і все буде добре.
Мене особисто такий рецепт не переконує. Різних програм у нас за часи незалежності складалося багато, їх якість не мені оцінювати, хотілося б почути КОНКРЕТНІ ПРОПОЗИЦІЇ, які давали б змогу хоч щось покращити.

Щодо сенсу статті і питання про потребу національної ідеї.

Я вважаю, що немає сенсу ставити питання про потребу національної ідеї – в тому смислі, в якому це поняття вживається в тексті. Національна ідея, а точніше, різні її варіанти, вже наявні у суспільстві - і не можуть не бути наявними. Питання в тому, якому з альтернативних варіантів віддати перевагу. Це питання розглядається й конкретизується в більшій частині статті.

Наприкінці статті висловлюються деякі міркування щодо покращення духовної ситуації. Це, звичайно, не панацея типу “треба розробити програму, реалізація якої забезпечила б усім добре життя”. Це КОНКРЕТНІ ПРОПОЗИЦІЇ.
Message № 1656

Андрій Гончар  20.02.2009, 21:00
   Форуми створені для обміну думками. Чим більше пропозицій і

обговорення, тим правильніший висновок. Це відносно національної

ідеї, як нам змінити країну і т.д.

Окрім свого варіанту, за пів місяця я ще читав кілька. Оце є

конструктивна пропозиція.

Теоритично, за умови активного обговорення, за рік до виборів

можна виробити якусь стратегію. Це наша Україна і все тут в наших

руках!
Добавлять новые темы и сообщения могут только зарегистрированные пользователи
Preview